Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Parasite (Sort - Hvid version)
Filmklub film
Parasite (Sort - Hvid version)

Parasite

Bong Joon Hos særlige sort-hvid-udgave af Parasite havde verdenspremiere på filmfestivalen i Rotterdam i januar, men faktisk havde instruktøren sin sort-hvide version klar allerede inden den ’rigtige’ version af filmen havde verdenspremiere i Cannes (hvor den som bekendt endte med at løbe med Guldpalmerne).

Så selvom publikum ikke ligefrem måtte mangle undskyldninger for at se Parasite – en af de seneste års suverænt bedst anmeldte film – hverken anden eller tredje gang, så lover instruktøren, at der venter en helt anden oplevelse i sort-hvid.

Op til den amerikanske premiere præsenterede Bong Joon Ho filmen som følger: Det bliver fascinerende at se, hvordan seeroplevelsen ændres, når en identisk film præsenteres i sort og hvid. Jeg så den sort og hvide version to gange, og første gang gav den mig en underlig fornemmelse af, at jeg fik fortalt en fabel og at jeg så en film fra gamle dage. Anden gang jeg så den, føltes det, som om at filmen blev mere realistisk og skarp - som skar filmen i mig med en kniv. Den fremhævede også skuespillerens spil og deres karakterer.