Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


CPH:DOX
Little Girl

Little Girl

Sasha er en otteårig fransk pige, der holder af ballet, at lege med sine søskende og at prøve sine farverige kjoler. Men ifølge sit CPR-nummer er Sasha ikke en pige, men en dreng. 'Little Girl' er en film, man ikke går urørt fra, og som med ømhed og ærlighed skildrer et ungt, transkønnet liv og ikke mindst hvordan man er forældre til et barn, der bare så frygtelig gerne vi være den lille pige, hun altid har følt sig som. Med hjælp or råd fra eksperter påtager Sashas mor sig sit livs opgave: At kæmpe for at samfundet kan give plads til Sasha, der til gengæld kan være sig selv, præcis som hun er.


Efter filmen inviterer vi til samtale om transkønnede børn og deres pårørende. Mød Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn (FSTB), afdelingslæge Mette Ewers Haahr (Sexologisk Klinik ved Psykiatrisk Center København),og Alex Delamare (projektleder, Transit). Journalist Søren Villemoes modererer samtalen, der tager afsæt i filmen og de fordomme, man som transkønnet barn og forældre møder i samfundet? Hvordan opfatter vi transkønnethed i Danmark, hvad er processe omkring et juridisk kønsskifte, og hvordan kan man som forældre støtte sit barn?